Кредит на розвиток підприємства і як з цим жити

 

Отже, кредит має грошову чи товарну форму, являє собою позику, яку кредитор дає позичальнику на умовах зворотності, та з виплатою відсотків. Кредит може бути як довгостроковим, так і короткостроковим. Також, він може бути державним, гарантованим, споживацьким, міжнародним, іпотечним, комерційним або банківським.

 

Коли Ви бажаєте щось купити, вкласти кошти у розвиток власного підприємства або розпочати його з «нуля», і питання стоїть у коштах, то Вам, безперечно, потрібен кредит.

Кредит в нашому сьогоденні дуже розповсюджений термін і він має як позитивні, так і негативні якості.  Кожен, хто замислив власну справу та отримав позичку в грошовій чи товарній формі планує, що це піде на розвиток його ідей та мрій, але ейфорію від отрімання бажаного треба чітко контролювати і розуміти, що кредит тягне за собою чималу відповідальність.

 

Тож де причаїлася небезпека і чи є вона насправді?


Пропонуємо Вам алгоритм, який допоможе у вирішенні данного питання.

1. Поспілкуйтесь з колегами та партнерами, прикладіть зусиль для отримання корисних порад. Також, важливо зібрати інформацію про банк, його історію, рамки та умови, які він ставить.

2. Потурбуйтеся про гарну кредитну історію. Це дасть Вам можливість отримати кредит без перешкод та на гарних умовах.

3. Пам'ятайте, що отримання кредиту тягне за собою певні витрати, а саме: плата за обслуговування, оцінку майна, страхування, ставку страхування, яка має бути для Вас ефективною, реєстрація юридичної особи тощо.

4. Будьте готові, що на вирішення даного питання піде час. При наявності всіх документів – це мінімум 1-1,5 місяця.

5. При спілкуванні з банківським працівником потрібно якомога краще розповісти про свій майбутній проект та шляхи його реалізації.

6. Для молодої компанії може знадобитися ліквідне заставне забезпечення. Будьте до цього готові.

7. Майте на увазі, що для банкіра також важлива “музика слів”, тому використовуйте епітети, розкажіть про свої бажання, зробіть так, щоб банківський працівник закохався у Вашу справу, тоді успіх в отриманні кредиту Вам гарантований.

8. Завчасно приготуйтеся до того, що Ви можете стати об'єктом перевірки кредитним інспектором. Підготуйте всі необхідні документи завчасно.

9. Задавайте питання і обов'язково отримуйте на них відповідь.

10. Зверніть увагу на свій зовнішній вигляд. Він має бути досконалим.

 

Отже, небезпека кредиту криється лише у змозі  його цільового використання, зовнішніх факторах та бажанні працювати. Не тягніть з розвитком та просуванням своєї справи. Робіть все сьогодні і зараз. Ланцюг простий: забезпечити прибуток - забезпечити продажі - забезпечити маркетинг. Ретельно підбирайте команду з маркетингу та ще ретельніше плануйте інвестиції в рекламу та шляхи комунікації з аудиторією. Для забезпечення швидких продажів вкладайте в такі канали, як реклама в транспорті, інтернет-реклама, а саме контекстна реклама в пошукових системах та інші канали, через які можна запропонувати товар чи послугу безпосередньо потенційному клієнту.

 

Наснаги, віри та розвитку Вам!

Перейти до списку всіх новин