"Полювання за головами" або як рекрутувати персонал для нового бізнесу

Що таке «рекрутинг»? Не всі цікавилися, чи знають, що сталося це славне слово. Французьке "recruit", а саме набирати будь-кого, вербувати, поповнювати будь-ким, наймати на службу за гроші. Приватна служба по найму працівників з'явилася в Німеччині в XIX ст., У Британії та Франції - на початку XIX ст .. У США служба з персоналу, відома як і "біржа зайнятості" і з'явилася в 1848р. в Бостоні, штат Массачусетс. 
Це все історичні факти, а от реалії диктують нам інші правила, інші закони та порядок. 
Зараз, незаперечним фактом є необхідність перевірки співробітників при прийомі на роботу. Відбір компетентних, надійних співробітників - це найважливіше завдання, яке стоїть перед керівниками підприємств. Давно відомо, і що важливо - підтверджено фактами, що неякісний, невдалий підбір персоналу приводить до відчутних втрат, як моральним, так і матеріальним. А найголовніше, що компанія втрачає свою репутацію, яку, як відомо неможливо купити і дуже складно втратити. 
Усвідомлюючи вагомість даного питання, відповідальні керівники звертаються в спеціалізовані компанії, які займаються підбором персоналу, володіють методами аналізу і тестування і зможуть надати необхідно оптимальну інформацію стосовно того чи іншого працівника. 
Компанії, що займаються рекрутингом на сьогоднішній день вдаюся до різних методиках, які дозволяють виявити всі якості майбутнього співробітника, а саме, вдаються до високотехнологічного аналізу - детектор брехні. 
Існує поняття безпеки бізнесу і кожному, поважаючому себе підприємцю важливо зробити на цьому акцент і зробити так, щоб недбайливі співробітники не заважали веденню справ і були нейтралізовані, а ті, хто навпаки може приносити користь стали кращими і могли збільшувати прибуток підприємства. Вивчення питань безпеки бізнесу займають вже багато років, Висновками є те, сто основна причина фінансових злочинів в різних комерційних організаціях - це співробітники даних підприємств. 
Для перевірки персоналу використовуються наступні методи: 
здійснюємо наступні перевірки: 
- Скринінг при прийомі на роботу 
- Планові та вибіркові перевірки працюючого персоналу 
- Тестування на поліграфі при звільненні співробітника 
Також, при прийомі на роботу у великі компанії, або на підприємства, які дбають про свою репутацію - потрібна довідка про несудимість. Це необхідно для збереження фінансової незалежності і для запобігання посягань на гроші компанії. 
Перевірка персоналу дає можливість точно визначити характеристику, виявити приховані можливості і згубні звички, а також дізнатися можливі кримінальні факти біографії. 
Будьте бдіельни! Успіхів Вам!


Що таке «рекрутинг»? Не всі цікавилися чи знають, звідки виникло це славне слово. Французьке "recruit", а саме набирати будь-кого, вербувати, поповнювати будь-ким, наймати на службу за гроші. Приватна служба по найму працівників з'явилася в Німеччині в XIX ст., у Британії та Франції - на початку XIX ст. У США служба з персоналу, відома як і "біржа зайнятості", з'явилася в 1848р. в Бостоні, штат Массачусетс. 


Це все історичні факти, а от реалії диктують нам інші правила, інші закони та порядок. 


Зараз, незаперечним фактом є
необхідність перевірки співробітників при прийомі на роботу. Відбір компетентних, надійних співробітників - це найважливіше завдання, яке стоїть перед керівниками підприємств. Давно відомо, і що важливо - підтверджено фактами, що неякісний, невдалий підбір персоналу приводить до відчутних втрат, як моральних, так і матеріальних. А найголовніше, що компанія втрачає свою репутацію, яку, як відомо неможливо купити і дуже легко втратити. 


Усвідомлюючи вагомість даного питання, відповідальні керівники звертаються в
спеціалізовані компанії, які займаються підбором персоналу, володіють методами аналізу і тестування і зможуть надати необхідно оптимальну інформацію стосовно того чи іншого працівника. 


Компанії, що займаються рекрутингом, на сьогоднішній день вдаються до різних методик, які дозволяють
виявити всі якості майбутнього співробітника, а саме, вдаються до високотехнологічного аналізу - детектор брехні. 


Існує поняття
безпеки бізнесу і кожному підприємцю, який себе поважає, важливо зробити на цьому акцент і зробити так, щоб недбайливі співробітники не заважали веденню справ і були нейтралізовані, а ті, хто навпаки може приносити користь, стали кращими і могли збільшувати прибуток підприємства. Вивченням питань безпеки бізнесу займаються вже багато років, Висновком є те, що основна причина фінансових злочинів в різних комерційних організаціях - це співробітники цих підприємств. 


Для перевірки персоналу використовуються наступні методи: 

здійснюємо наступні перевірки: 

- Скринінг при прийомі на роботу.

- Планові та вибіркові перевірки працюючого персоналу. 

- Тестування на поліграфі при звільненні співробітника.


Також, при прийомі на роботу у великі компанії або на підприємства, які дбають про свою репутацію, потрібна
довідка про несудимість або довідка про відсутність судимості. Це необхідно для збереження фінансової незалежності і для запобігання посягань на гроші компанії. 


Перевірка персоналу дає можливість точно визначити характеристику, виявити приховані можливості і згубні звички, а також дізнатися можливі кримінальні факти біографії. 


Будьте уважні! Успіхів Вам!