Що таке Витяг із ЄДР та коли він потрібен?

 

Юридична або фізична особа-підприємець може подати запит до ЄДР для отримання витягу – документу, який містить основні відомості про суб’єкта підприємницької діяльності.


Законом України від 07.04.2011 р. № 3205- VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи та фізичної особи-підприємця» (далі Закон № 3205- VI) було скасовано дію Свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи та фізичної особи-підприємця. Тепер при проведенні державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності видається Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (далі ЄДР), а там, де раніше була потреба надати копію свідоцтва про державну реєстрацію, – надається Витяг ЄДР.


На сьогоднішній день, Витяг з ЄДР є важливим документом, який свідчить про те , що юридична особа або фізична особа-підприємець (далі ФОП ) здійснюють підприємницьку діяльність, а чинним законодавством України встановлено певний порядок видачі витягів, він являє собою бланк суворої звітності, має свою облікову серію і номер.


Навіщо потрібен цей документ?

Витяг з ЄДР дає повне уявлення про юридичний стан підприємця, діяльність компанії, протягом усього періоду її існування. Даний документ формується за відповідними критеріями пошуку, є актуальним на дату формування та надає певну інформацію, яку визначають у запиті.


Які види витягів існують?

1. Базовий
2. Вибірковий
3. Розширений


    Чи є термін чинності у Витяга з ЄДР?

    Важливо, що законодавством України не встановлено термін чинності Витягу з ЄДР, але інформація в документі вважається актуальною лише на момент його видачі. 

    Для того, щоб уникнути проблем та зберегти свій час, радимо звертатися до професіоналів. Вони забезпечать Вам швидкий процес отримання витягу з державного реєстру та нададуть додатковий сервіс, а саме:

    1. Підготовка відповідних документів

    2. Оформлення запиту про надання відомостей з ЄДР
    3. Сплата держмита
    4. Отримання та доставка Витягу ЄДР в офіс Вашої компанії.


      Не гайте свій час, уникайте зайвих витрат – звертайтесь до спеціалістів з досвідом!

       

      Перейти до всіх новин та статей