Реєстрація юридичної особи в Україні: порядок дій

 

В житті кожної цілеспрямованої людини настає момент, коли він може вирішити зайнятися підприємницькою діяльністю і взяти на себе відповідальність бути самостійним та незалежним.
 

Для того, щоб зареєструвати юридичну особу, потрібно пройти шлях, на якому майбутнього підприємця можуть спіткати різні проблеми, питання та складності.


Якщо Ви зважилися мати власну справу, потрібно зареєструвати юридичну особу.


Щоб уникнути певних проблем, бажано отримати якісну юридичну підтримку. Це дасть Вам впевненість у завтрашньому дні, застрахує від ймовірних помилок та допоможе професійно організувати документообіг та звітність. Все має буди виконано згідно з Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".


Першим кроком на шляху до власного бізнесу є державна реєстрація як суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи. Після подання всіх документів, державний реєстратор не пізніше наступного робочого дня з дати державної реєстрації юридичної особи передає відповідним органам статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування повідомлення про проведення державної реєстрації юридичної особи. В повідомленні зазначається номер та дата внесення відповідного запису до Єдиного державного реєстру, відомості з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи. Повідомлення державного реєстратора є підставою для взяття юридичної особи на облік у відповідних державних органах.

Реєстрація юридичної особи - кропітка процедура та забирає багато часу. Більша частина якого йде на заповнення численних форм і бланків, відвідування різних інстанцій, пошук та очкування. Цьому можна запобігти та вирішити питання професійно. Процедура реєстрації підприємства має бути чітко спланована і тільки досвідчені фахівці знають, як уникнути поширених помилок, а процес чітко виміряний часом.

В законодавстві бувають зміни, слідкувати за поправками та змінами у законі - справа спеціалістів, які підтримують підприємців на перших кроках у власній справі. Існує поняття реєстрації підприємства «під ключ». Сюди входить такий спектр послуг, як:

1. складання установчих документів
2. резервування найменування
3. супровід у нотаріуса при підписанні статуту
4. реєстрація компанії
5. отримання довідки зі статистики
6. постановку на облік у всіх державних фондах
7. отримання дозволу на друк, виготовлення печаток та штампів
8. відкриття рахунків в банку
9. отримання необхідних витягів та виписок


    Підприємництво – це відповідальний крок, все має бути зроблено чітко і правильно задля майбутнього успіху Вашої справи!

     

    Статті по темі:

    Чому при реєстрації підприємства потрібна юридична допомога 

    Реєстрація ТОВ